Топ-15 найпопулярніших університетів України за версією UniRank

Міжнародний рейтинг UniRank University Ranking оголосив 15 найпопулярніших університетів України. Про це власне йдеться на сайті рейтингу UniRank.

Рейтинг очолив Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». На другому місці – Київський національний університет імені Тараса Шевченка, на третьому – Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна.

Загалом том топ-15 українських закладів вищої освіти виглядає так:


Рейтинг українських університетів у 2023 році було складено зі 181 закладу вищої освіти, які відповідають таким критеріям відбору. Серед критеріїв, зокрема статут, ліцензія чи акредитація закладу, щонайменше чотирирічний ступінь бакалавра (ступінь бакалавра) або ступінь магістра (ступінь магістра або доктора), а також проведення курсів переважно в традиційному (очному) форматі навчання.

Довідково

Рейтинг UniRank University Ranking – це міжнародний неакадемічний рейтинг, що досліджує якість представлення та популярність університетів світу у вебпросторі.

За визначенням UniRank, мета рейтингу полягає в тому, щоб створити неакадемічну таблицю рейтингу найкращих українських університетів на основі дійсних, неупереджених і незалежних джерел веб-аналітики, а не даними, що надані самими університетами.

Для розрахунку позиції в рейтингу застосовується особливий алгоритм, заснований на незалежних показниках, зібраних і оброблених з авторитетних вебджерел.

За матеріалами – Міжнародний рейтинг UniRank

Коментарі закриті.