ІХ Пленум обласного комітету Профспілки

Засідання пленуму обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України відбулося 27 березня 2019 року в приміщенні учбово-методичного центру ФПО.

Основним питанням розгляду стали виклики, проблемні питання та шляхи вдосконалення роботи обласної організації Профспілки, її організаційних ланок щодо реалізації статутних завдань у ході звітно-виборної кампанії 2019-2020 років.

У своїй інформації заступник голови обласного комітету Профспілки Микола Красько наголосив,що обласний комітет Профспілки,  виборні профспілкові органи всіх рівнів спрямовували  роботу на реалізацію статутних завдань  щодо здійснення  захисту  соціально-економічних прав спілчан, збереження галузевого принципу побудови Профспілки, збереження профспілкового членства. Задля зведення до мінімуму негативних наслідків у процесі децентралізації влади, створення ОТГ вживалися  відповідні заходи.

Налагоджувались контакти з представницькими органами в ОТГ, проводились особисті зустрічі з керівниками ОТГ, зокрема, з питань збереження  функціонування в них первинних  профспілкових організацій, забезпечення трудових прав працівників.

Здійснювався контроль за дотриманням трудового законодавства під час звільнення та прийняття на роботу нових працівників, своєчасним  прийняттям їх до лав Профспілки.  У більшості випадків, своєчасно укладались  територіальні угоди, двосторонні договори щодо перерахування  членських профспілкових внесків.

Головами районних організацій  проводилась роз’яснювальна робота серед членів Профспілки закладів освіти щодо захисту їх трудових прав при переході до складу ОТГ. Найбільш ефективним методом виявилось надання  різноманітної правової, методичної допомоги новим керівникам ОТГ, працівникам бухгалтерії,  керівникам установ освіти, які мали  мінімальний досвід  роботи в освітянській галузі і, відповідно,  не мали достатній знань по управлінню освітянськими трудовими колективами.

Також на пленумі   було обговорено питання удосконалення статутних норм та методичних документів для проведення звітно-виборної кампанії 2019-2020 років.

Не дивлячись на виклики, пов’язані з децентралізацією і не повністю створеною законодавчою базою у цьому напрямі, сьогодні перед  обласною організацією Профспілки стоїть важливе завдання – провести звітно-виборну кампанію, проаналізувати роботу і сформувати плани на майбутнє.

З інформацією «Про виконання бюджету обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за 2018 році та затвердження бюджету на 2019 рік» ознайомила головний бухгалтер обласного комітету Профспілки Інна Данильчук.

На завершення роботи пленуму було прийнято  постанови з усіх питань порядку денного.

 

 

Залишити відповідь