Сім’я, в якій народилася дитина, буде щомісяця отримувати 1626 гривень на оплату послуг няні

Про це під час засідання Кабміну заявив міністр соцполітики Андрій Рева

 

За його словами, щомісяця батьки, незалежно від того працюють вони чи ні, зможуть отримувати 1626 грн як компенсацію за оплату послуг няні. Ці доплати будуть переглядатися кожен рік згідно з прожитковим мінімумом, інформує.

Також Рева роз’яснив алгоритм оформлення муніципальної послуги няні.

Так, батьки самостійно вибирають няню, підписують з нею договір, який не потребує нотаріального посвідчення. Далі подають заявку в органи соцзахисту. Особа, яка надає послуги няні, має бути зареєстрована як ФОП, що, на думку міністра, буде сприяти офіційному працевлаштуванню нянь та їх пенсійному забезпеченню в майбутньому. Також няня може зареєструватися як підприємець в електронній системі і зареєструвати рахунок, на який буде отримувати оплату за свої послуги.

У свою чергу прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що програма «Муніципальна няня» спрямована на підтримку дітонародження в Україні.

«У кожній сім’ї повинні народжуватися діти. Бажано двоє», – сказав він.

У середу, 30 січня Кабінет міністрів України вніс ряд змін в порядок проведення експертизи набору продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для визначення прожиткового мінімуму.

Постанова «Про внесення змін до порядку проведення науково-громадської експертизи набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму» затверджено під час засідання КМУ.

Згідно з документом уряду, в комісію для визначення прожиткового мінімуму будуть включені представники центральних органів виконавчої влади, голови структурних підрозділів Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Міністерства фінансів, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та інших відомств.

Залишити відповідь