Сьогодні Всесвітній День Радіо

На 36-й Генеральній Асамблеї, що проходила у 2011 році, організація ЮНЕСКО проголосила 13 лютого Всесвітнім Днем Радіо. На це число вибір ЮНЕСКО брав не випадково — цей день має важливе значення для організації, оскільки 13 лютого 1946 року була заснована радіостанція Організації Об’єднаних Націй.

Головною метою радіостанції ООН — The United Nations Radio — є пропаганда загальносвітових ідей Об’єднаних Націй, серед яких — гендерна рівність, мир, толерантність, повага до прав людини, економічний і соціальний розвиток, а також захист міжнародних законів.

Радіо необхідно визнати в якості недорогого засобу масової інформації, яке ідеально підходить для охоплення віддалених куточків планети і вразливих верств населення: малограмотних людей, інвалідів, жінок, молоді та бідних. При цьому радіо є ідеальною платформою для участі в публічних дебатах, до яких можуть приєднуватися різні люди — незалежно від їх рівня освіти.

Крім цього, радіо грає важливу і особливу роль для забезпечення екстреного зв’язку в зонах лиха та допомоги постраждалим. Сьогодні звичний нам образ радіо змінюється в дусі епохи конвергенції мас-медіа — радіо знаходить нові технологічні форми, використовуючи можливості широкосмугового інтернету, мобільних пристроїв і планшетів. Втім, слід також зазначити, що мільярд людей по всьому світу все ще не мають доступу до радіо.

Залишити відповідь