Єврокомісія збільшила річний бюджет Erasmus+ на 2023 рік – більше уваги приділено українцям

Європейська комісія ухвалила оновлену річну робочу програму Erasmus+ на 2023 рік. Загальний бюджет програми на цей рік було збільшено до 4,43 млрд євро.

Програма включає 100 млн євро з бюджету Erasmus+ на 2027 рік для підтримки проєктів, що сприяють освітній діяльності та інтеграції українських біженців за кордоном та підтримують організації, студентів і викладачів в Україні.

Фінансування буде спрямовано на широкий спектр проєктів – від мовних курсів і програм культурної інтеграції до стипендій чи загальної фінансової підтримки студентів і викладачів.

Крім цього, бюджет Erasmus+ буде збільшено на 31 млн євро для розвитку проєктів у сфері міжнародної мобільності та вищої освіти.

У 2023 році також буде підтримано проєкт структурних реформ, спрямований на створення відкритого цифрового освітнього середовища. Проєкт забезпечить якісну освіту й навчання для студентів, що навчаються в українських закладах вищої освіти, студентів-біженців з України та студентів-переселенців. Це також надасть освітні можливості для ширшої української спільноти за кордоном завдяки співпраці між українськими та іншими європейськими університетами.

У рамках загального конкурсу пропозицій Erasmus+ проводяться декілька раундів подання заявок. Наступний конкурс, спрямований на підтримку студентів, викладачів і наукових співробітників з України, буде відкрито 22 березня 2023 року.

 

За матеріалами – Представництво ЄС в Україні

Коментарі закриті.