Затверджено Порядок подання заяв онлайн при вступі до закладів вищої освіти

Міністерством освіти і науки затверджений Порядок подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої (фахової передвищої) освіти України в 2020 році. Відповідний наказ підписаний в.о. Міністра освіти і науки Любомирою Мандзій.

Документ визначає механізм подання заяв про вступ в електронній формі абітурієнтами, які мають намір вступати на навчання до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

У Порядку визначено терміни, з якими працюватиме абітурієнт.

Так,

  • заява в електронній формі на участь у конкурсному відборі до закладів вищої (фахової передвишої) освіти (далі – електронна заява) – запис, що вноситься вступником в особистому електронному кабінеті до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (далі – ЄДЕБО) шляхом заповнення ним у режимі онлайн електронної форми на веб-сайті та містить відомості про обрані ним заклади вищої (фахової передвищої) освіти, конкурсну пропозицію та встановлену ним пріоритетність заяви в разі їх використання;
  • особистий електронний кабінет вступника – веб-сторінка, за допомогою якої вступник подає електронну заяву до закладу вищої (фахової передвищої) освіти та контролює її статус;
  • статус електронної заяви – параметр електронної заяви, що встановлюється закладом вищої (фахової передвищої) освіти в ЄДЕБО та відображається в особистому електронному кабінеті вступника.

Для подання електронних заяв вступнику необхідно зареєструвати особистий електронний кабінет, обрати заклад вищої освіти, освітній ступінь, конкурсну пропозицію та встановити пріоритетність заяви для участі у відборі для зарахування на місця за державним або регіональним замовленням.

Як відомо, у зв’язку з карантинними заходами, змін зазнали терміни проведення вступної кампанії у 2020 році – усі дати зсунуто на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації.

Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня (для тих, хто вступає за результатами ЗНО), та до 16 серпня для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти.  

 

Завантажити документ mon_poryadok_zayavi.pdf [3,02 Mb][1] Завантажити Переглянути документ онлайн

За матеріалами – МОН 

Коментарі закриті.