«Сильна мова – успішна держава» – схвалено Стратегію популяризації української мови

З метою забезпечення єднання українського суспільства та зміцнення його української ідентичності, утвердження української мови на всій території України Уряд схвалив стратегію популяризації української мови до 2030 року «Сильна мова – успішна держава».

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 17 липня 2019 року.

Нормативно-правовий акт розроблений Міністерством культури України на виконання пункту 427 Плану пріоритетних дій Уряду на 2018 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 244-р.

Стратегія популяризації державної мови на період до 2030 року «Сильна мова – успішна держава» визначає мету, стратегічні цілі та основні завдання, на виконання яких спрямована реалізація державної мовної політики, та охоплює практично усі сфери суспільного життя. Що у свою чергу сприятиме підвищенню престижу та авторитетності державної мови, формуванню комфортного та функціонального україномовного середовища на всій території України та для всього її населення, а також створить умови для задоволення мовних потреб українців, які проживають за кордоном.

Нагадаємо, 16 липня 2019 року набрав чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

 

За матеріалами Урядового порталу 

Залишити відповідь