2019 року держава спрямувала на оснащення шкіл природничо-математичними кабінетами 200 млн гривень

Уже четвертий рік поспіль держава на засадах співфінансування виділяє кошти на обладнання природничо-математичних кабінетів у школах. Цьогоріч за цією програмою з держбюджету буде спрямовано 200 млн грн. Про це розповіла Міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час зустрічі з освітянами Волинської області 11 березня 2019 року.

«Втілення реформи демонструє свій результат за дверима аудиторій і класів. Саме там, де стоїть вчитель чи викладач і дивиться в очі студентам та учням. І ось там є або немає наслідку реформи. Саме тому такими важливими є стимулюючі освітні програми, які підтримуватимуть зміни», – наголосила Лілія Гриневич.

Вона додала, що яскравим прикладом є вплив, який має субвенція на природничо-математичні кабінети.

«Хто не знає про проблеми нашої природничо-математичної освіти? Нам не вистачає вчителів фізики, ви подивіться, хто йде з абітурієнтів вступати на ці спеціальності. Вони втрачають інтерес до вивчення цих предметів сьогодні в середній школі. Це є величезний виклик до того, як навчали цих предметників. Ми розпочали, ще Уряд Арсенія Яценюка, створення оснащених опорних шкіл і так само програму закупівель природничо-математичних кабінетів. І вже кілька років поспіль ми закуповуємо ці кабінети, щоб діти мали лабораторну базу для навчання», – підкреслила Міністр.

Також цьогоріч знову 1 млрд грн буде спрямовано на місця для оснащення нового першого класу в межах реформи Нова українська школа.

Нагадуємо, що для програми «Гідність дитини» Мінрегіон розробить типові проекти з дооблаштування шкіл внутрішніми вбиральнями.

За матеріалами Урядового порталу

Залишити відповідь