Навчальний семінар у Бердичівській міській гуманітарній гімназії № 2

 В один із останніх днів лютого Бердичівська міська гуманітарна гімназія № 2 приймала гостей на навчальному семінарі «Спільна робота адміністрації та профспілкового комітету БМГГ № 2 зі створення освітнього середовища НУШ».

З перших кроків територією школи учасники семінару відчули атмосферу гостинності та привітності.

Відкриваючи семінар, голова Бердичівського міськкому профспілки працівників освіти і науки України  Анжела Цвєткова повідомила: «Міську гуманітарну гімназію № 2 очолює талановитий директор  і мудрий наставник учителів Ірина Толочко, якій влітку присвоєно почесне звання «Заслужений працівник освіти України». БМГГ № 2 – один із найкращих навчальних закладів міста, який два роки поспіль посідає перше місце у рейтингу шкіл Житомирської області  за результатами ЗНО. У 2018-му гімназія потрапила до списку 200 кращих шкіл України”.

До учасників навчального заняття приєдналися заступник голови Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Микола Красько, заступник начальника Бердичівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Ірина Вікарій.

 

Блоки навчального семінару: доступно, креативно, сучасно й цікаво!

Презентативний блок семінару надав його учасникам можливість здійснити віртуальну подорож та ознайомитися з діяльністю колективу гімназії за системою Нової української школи й особливостями компетентного підходу до професійного розвитку педагогів – агентів змін в освіті.

Голова профкому БМГГ № 2 Наталія Самохвал запросила переглянути відеозамальовку навчального закладу. Вправа «Ранкове коло» та «чарівна скринька» підняли настрій і задали оптимістичний тон спілкуванню. Слова «фахівці своєї справи», «богині», «чарівниці», «закохані в улюблену роботу», «креативні і натхнені», «мудрі і мужні», «неординарні особистості» – саме про них, освітян Бердичева!  Увагу учасників семінару привернув стартап «Стратегічні вектори модернізації системи освіти». Заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Гензель запропонувала педагогам пройти тест, аби визначити, чи добре вони орієнтуються у Концепції НУШ.

Заступник голови Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки  України Микола Красько зауважив: «Впровадження Закону України «Про освіту» вимагає від педагогів ініціативи та сучасних підходів. Закон запускає механізми автономії закладів освіти. І успіх проведення освітньої реформи залежить від кожного з нас… У Бердичеві є такі навчальні заклади, де можна запозичити цікаві ідеї, надбання та досвід».

Заступник начальника Бердичівського ОУПФУ в Житомирській області Ірина Вікарій інформувала присутніх щодо пенсійного забезпечення в 2019-му році. Голова міськкому профспілки працівників освіти і науки Анжела Цвєткова акцентувала увагу на питанні здійснення і відновлення оздоровлення працюючих та їх дітей.

Передвесняний блок сюрпризів: даруйте прекрасні миті…

Переважна більшість педагогів шкіл та дитячих садків – жінки, і це майже аксіома. Жінка-вчитель, жінка-вихователь поєднує в собі талант та інтелект, чарівність і доброзичливість, креативність та прагнення до пошуку, повагу і любов до дітей. Справжній фурор викликали виступи творчих колективів профспілкових активістів позашкілля та закладів дошкільної освіти. У мистецьке привітання «Хустина, рушник для народу – берегині роду» вони вплели романтику почуттів і легку посмішку, задушевність українських мелодій та жартівливий погляд на працю сучасного педагога.

«Українські рушники та хустки здавна мали символічне значення в народному побуті, – поділилися думками вчителі-словесники СЗОШ № 17: голова профкому Тетяна Панасюк і член президії міськкому профспілки працівників освіти і науки Тетяна Недайборщ. – У вишитих орнаментах відтворені світлі думки і почуття, надії та сподівання на щасливу долю. Вони несуть добрі побажання і є оберегами українського народу». Голова профкому ЗОШ № 18 Людмила Бабич розповіла про рушник-утирач: «Рушник займає важливе місце в житті українського народу. З давніх-давен найдорожчих гостей вітали духмяним хлібом на вишитому рушнику. Ним прикрашали стіни, накривали хліб і витирали руки. Утирачами користувалась уся сім’я, тому ці рушники вишивали більш простими візерунками, в яких – їх велика сила».

Талановиті чоловіки, члени первинної профспілкової організації ЦПО ім. О. Разумкова, порадували прекрасну половину учасників семінару майстерним співом. У лічені хвилини золотий голос Бердичева Олександр Боровський об’єднав усіх у співочий колектив, а згодом харизматичний В’ячеслав Поплавський подарував проникливі рядки пісні та ніжні слова-побажання…

Заступник голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Микола Красько тепло привітав бердичівських освітянок із 8-м Березня – Днем весни та жінки  та вручив профспілковим лідерам Грамоти комітету Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України і зазначив: «Відвідуючи навчальні заклади Житомирщини, я бачив різні семінари. У Бердичівській міській гуманітарній гімназії вперше. Побував на особливому семінарі, де поєднані і навчання, і творчість, і відпочинок. Ця зустріч залишила незабутні враження й позитивні емоції».

Грамотою Федерації профспілок Житомирської області нагородили берегиню Бердичівської профспілки освітян, креативну натхненницю різних справ і починань Анжелу Цвєткову. Активісти первинок отримали Подяки управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради та профспілки працівників освіти і науки та грошові винагороди. А чарівним дівчатам і жінкам подарували яскраві українські хустини та уквітчані рушники.

Атмосфера семінарів, організованих Бердичівським міськкомом профспілки працівників освіти і науки, країни привертає і захоплює освітян. Все більше навчальних закладів стають пілотними майданчиками для подібних зустрічей профспілкових лідерів.

 За матеріалами Бердичівського міського комітету Профспілки

Залишити відповідь