Навчальний семінар профактиву освітніх закладів Бердичева у БМЛ № 15

У середині грудня цього року Бердичівський міський ліцей № 15 зібрав голів первинних профспілкових організацій і керівників шкіл та закладів дошкільної й позашкільної освіти на навчальному семінарі «Дотримання в Україні прав профспілок та організацій роботодавців відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці № 87»  за участю представників Житомирського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України.

Головне питання навчального семінару, зауважила голова Бердичівського міськкому профспілки працівників освіти і науки Анжела Цвєткова, відкриваючи зібрання, стосується розмови про те, як у сучасних умовах захистити права профспілок та тих людей, котрих вони мають захищати.

 Первинну профспілкову організацію ліцею нещодавно очолила вчитель історії Ольга Реготун. На семінарі була  організована ділова гра з елементами тренінгу. Відбувся обмін досвідом роботи, в якому активну участь взяли голови первинних профспілкових організацій.

Кожна первинна організація шкіл, дошкілля та позашкілля – без перебільшення, сузір’я талантів! Чимало років поспіль їх об’єднує щорічний фестиваль художньої самодіяльності профспілкових колективів закладів освіти Бердичева.

На зустрічі привітали з золотим ювілеєм колишнього голову первинної профспілкової організації ЗОШ № 6, нині директора ДЮСШ ім. Віталія Лонського Олега Лавренова.

Почесні грамоти управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради та міської організації профспілки працівників освіти і науки також отримали голови  первинних профспілкових  організацій. Відзнаки активним учасникам І Всеукраїнського форуму «Дитячим дотиком пера» надіслав ігровий журнал-газета «Я Сам(а)».

Заступник директора з навчально-виховної роботи БМЛ № 15 Ніна Миронець акцентувала увагу присутніх на діяльності ліцейського Центру прав дитини, розповівши про шляхи популяризації правових знань у навчальному закладі.

 Заступник голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Микола Красько вручив Грамоти комітету Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за активну участь у роботі первинної профспілкової організації з захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників і грошові заохочення директору БМЛ № 15 Ванді Івасюк та її заступникам Ніні Миронець, Ірині Петриченко, Наталії Єдіновій, Тетяні Семеновій і Наталії Рибачук, директору ЗОК № 14 Олександру Григорцевич і голові профкому колегіуму Олені Поліщук та профспілковим лідерам освітніх закладів міста.

За вагомий внесок в організацію оздоровлення дітей у 2018-му році первинну профспілкову організацію Бердичівського міського ліцею № 15 (голова Ольга Реготун) нагородили Почесним знаком ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Турбота про дітей».

 Рік 2018-й був багатий на різні досягнення і одні з останніх – вручення високих нагород учасникам X Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті»: володарем золотої медалі (вже вдруге) став колектив НВК № 10 (директор Наталія Рибак, голова профкому Раїса Миколюк), а бронзової – колектив ЦПО ім. О. Разумкова (директор Олена Боровська, голова профкому Ольга Морозова)та привітав бердичівлян із високими відзнаками та підкреслив: «Сьогодні особливої уваги потребують первинні профспілкові організації. В умовах бюджетної та адміністративної реформ їх діяльність має спрямовуватися на захист соціально-економічних прав та інтересів працівників освіти».

 Правовий інспектор обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України  Оксана Хіміч звернула увагу на нормативну базу з питань презентації і підкреслила: «Бердичівська міська профспілка працівників освіти і науки України – яскравий приклад єдності та дієвості. Зичу вам усім подальшого ентузіазму й оптимізму, чудових здобутків та звершень!»

Голова Бердичівського міського комітету профспілки працівників освіти і науки України Анжела Цвєткова наголосила, що на  жаль, не всі керівники освітніх закладів знайшли час для участі  в семінарі. Думаю, що всі присутні, отримали вичерпні відповіді на різні питання і залишилися задоволеними.

 За матеріалами Бердичівської міської організації Профспілки

Залишити відповідь