Бердичівська міська організація Профспілки працівників освіти і науки підбила підсумки року

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пройшла нарада за підсумками року в Бердичівській міській організації Профспілки працівників освіти і науки з  головами та активістами первинних профспілкових організацій. Освітяни проаналізували напрацювання і надбання, обговорили проблемні питання діяльності та окреслили завдання на прийдешній рік.

Зустріч відкрила голова міськкому Профспілки працівників освіти і науки Анжела Цвєткова, акцентувавши увагу на наступних напрямках: підбитті підсумків виконання колективних договорів та угод між адміністрацією шкільних, дошкільних і позашкільних закладів та профспілковими комітетами, навчанні профспілкових працівників й активістів на семінарах і тренінгах, впровадженні різних ініціатив та проведенні творчих справ, зокрема, щорічного огляду художньої самодіяльності профспілкових колективів закладів освіти: «У 2017-му ми відзначаємо два ювілеї: 200 років українських профспілок та 80-річчя Профспілки освітян м. Бердичева, і це також Рік первинних профспілкових організацій.

Наша організація обрала правильний шлях – конструктивне та послідовне вирішення всіх злободенних питань у форматі відкритого діалогу з профспілчанами, широкого поінформування щодо спільних дій у створенні необхідних умов для праці педагогів та її гідної оплати, а також поліпшення якості освіти в цілому. Першочергове завдання – цілеспрямований соціально-економічний захист освітян.

Хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять педагогічних працівників, які відійшли у вічність… За доброю традицією щорічно проходять благодійні акції «Милосердя» і «Ветеран живе поруч». Операція «Незабудка» – це збереження пам’яті про спочилих, квітка або хвойна гілочка і запалена свічка на місцях поховання – данина поваги до тих, хто не з нами… Профспілчани опікуються долями самотніх і немічних колег, котрі перебувають на заслуженому відпочинку: підтримують у хвилини суму й печалі, вітають у святкові та ювілейні дні.

Кажуть, якщо розділити з кимось горе, його стане трішки менше, а якщо поділитися радістю – вона примножиться! Це стиль роботи первинок ДНЗ № 2, 4, 5, 7, 11, 15, 16, 17, 22, 25, 26, 27 28 і СЗОШ.

«У хороший передсвятковий час проходить профспілкова нарада, – звернувся до присутніх заступник голови Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Микола Красько. – А 2017-й рік був для Бердичівської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України особливим. Серед пріоритетів – відстоювання належного фінансування освіти, турбота про здоров’я і відпочинок членів профспілки, творчі надбання, оздоровлення дітей тощо. Хотілось би, щоб спільно з керівництвом управління освіти вирішилося питання виділення коштів первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу в розмірах, передбачених колективним договором та угодами».

Протягом року, зазначили на нараді, відбулося навчання лідерів і членів профкомів під час міських та виїзних семінарів на Волині, Буковині і Хмельниччині. На зібранні вони отримали сертифікати учасників семінару-тренінгу «Роль та завдання профспілки в процесі децентралізації влади в Україні», що пройшов на базі КНЗ «Бердичівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат».

Всеукраїнському огляді роботи профспілок на кращу організацію оздоровлення і відпочинку дітей улітку 2017-го року отримали директор НВК № 10 Наталія Рибак та голови профкомів Бердичівської спецшколи-інтернату Майя Козир і Бердичівської загальноосвітньої школи-інтернату Наталія Лукашук. Почесною грамотою ЦК Профспілки нагородили кращу первинну організацію НВК № 10 (голова профкому Раїса Миколюк). Профспілкових активістів також відзначили річною підпискою на газети «Бердичівський погляд» та «Земля Бердичівська».

Наприкінці зустрічі голова міськкому профспілки працівників освіти і науки Анжела Цвєткова привітала освітян із наближенням різдвяно-новорічних свят та побажала міцного здоров’я, миру, добробуту, щастя і взаєморозуміння в родинах: «Нехай рік, що надходить, буде успішним та продуктивним. Цінуйте набуте, примножуйте досягнення і прагніть до нового».

За матеріалами  міської організації Профспілки

Залишити відповідь