Приємно здивували гостей

15 травня цього року представники профспілкового активу педагогів м.Новоград-Волинського Житомирської області знайомились із досвідом освітян міста Бердичева.

Це не була суха кабінетна розмова з великою кількістю виступаючих. Програма була побудована так, що колеги з м.Новоград-Волинського могли на практиці та на власні очі побачити здобутки освітян Бердичева, відчути їх турботи й проблеми та віч-на-віч поспілкуватись.

Протягом дня наші гості відвідали Всеукраїнський Санктуарій Матері Божої Бердичівської, до якого теж щорічно приходять паломники з м.Новоград-Волинського, побували також в костелі Святої Варвари.

Гарне враження на гостей справили: музично-драматичний театр на вулиці Європейській, дитяча спортивна школа імені В.Лонського, Центральна площа нашого міста з її оригінальними пам’ятниками підприємств. Ознайомились вони також з історією єврейської культури та оглянули експозицію, присвячену Джозефу Конраду.

Радо зустріли своїх колег педагоги ЗОШ № 6 (директор Патій Л.В., голова ПК Шевчук І.А.), ДНЗ № 4 (директор Чумак С.В., голова ПК Стасюк А.Л.) та НВК № 10 (директор Рибак Н.І., голова ПК Миколюк Р.С.).

Приємно здивовані були гості й музеєм історії профспілки освітян міста, екскурсію яким провела та представила виставку своїх творчих робіт вчитель НВК № 10 Самойленко Л.І..

З родзинками кожного закладу освіти Бердичева наші гості ознайомились, переглянувши цікавий конкретний відеофільм та отримавши підготовлені управлінням освіти та міською профспілкою візитки навчальних закладів МГГ № 2, СЗОШ № 6, ЗОК № 14, БМЛ № 15, НВК № 4, ДНЗ № 5, 16, 17, 25, 26 та інших.

А ось від ЦПО ім. О.Разумкова (директор О.В.Боровська) гості отримали в подарунок майстерно виконані головою профспілкового комітету Ольгою Морозовою, Валентиною Ратушинською, Олександром Боровським українські народні пісні та величальні містам Бердичеву та Новоград-Волинському.

Вражені майстерністю шкільного театру міського ліцею № 15, освітяни Новоград-Волинського запросили його артистів з виставою до себе.

Нашим гостям були вручені пам’ятні папки з підбором історико-краєзнавчих книг та публікацій з історії міста Бердичева, про що подбав наш земляк Олександр Дмитрук. Кожен з гостей також отримав ляльки-мотанки від НВК № 4.

Колеги з Новоград-Волинського в свою чергу подарували бердичівлянам книгу Валентина Вітренка «Педагог спрямований у майбутнє».

На спільному засіданні присутні поділились досвідом управлінської діяльності, виконанням колективних договорів. Підвели підсумки заступник голови обласного комітету Профспілки Красько М.О., голови міських профспілкових організацій працівників освіти і науки м.Новоград-Волинського та Бердичева Неук В.І. і Цвєткова А.М..

В роботі семінару брали участь керівник методичного інформаційного центру Гриченко Н.А. та художниця, заслужений майстер народної творчості України Дзюрбей О.О..

Допомогу в успішному проведенні семінару надала міська влада в особах заступника міського голови Валентини Адаменко та начальника міського управління освіти і науки Світлани Басюк.

 

І. М. Астапюк, голова профспілкового комітету ЗОШ № 11

Залишити відповідь