Подорож до Закарпаття

Ще раз поринути в царство культури і краси змогли освітяни м. Коростеня, відвідавши Закарпаття. Дводенна поїздка передбачала: екскурсію по місту Ужгороду, відвідування долини нарцисів, купання в термальних джерелах м. Берегова.                        

Ужгород  підкорив нас тишею, спокоєм, унікальною історією, історичними пам’ятками і архітектурними ансамблями, квітучими сакурами і магноліями. Екскурсія містом дала можливість побачити найдревнішу фортецю  Закарпаття, найбільшу в Україні зоологічну виставку, а також прогулятися угорськими вуличками і чеськими двориками. В цей час в місті проходили фестивалі сирів, вина, пісні. Потрапили і до Ботанічного саду. Розмір його невеличкий – 4,5 га (не такий як Київський), але подивитися є на що, наприклад: оранжерея, де ростуть тропічні і субтропічні рослини: банани, папайя,евкаліпт, 10 видів пальм, 250 видів кактусів, лавр, мімоза. Побачене нас просто захопило.

Живою легендою Закарпаття вважається унікальне явище – цвітіння нарцисів, яке ми також побачили на власні очі. За 4 км від Хуста розташована долина вузьколистого нарциса – найбільше місце скупчення рідкісних квітів у Європі. Лише раз у рік – у травні – можна спостерігати цю красу.

Далі нас чекав унікальний куточок України мальовничого Закарпаття – термальні басейни Берегова. Якщо ви запланували провести вихідний день у Закарпатті, то відвідайте термальні джерела обов’язково, ви отримаєте неабияку насолоду. Купатися в басейні ,наповненому лікувальною водою, просто неба – велике задоволення.

Багато вражень, позитивної енергетики отримали ми від побаченого. Стомлені, але задоволені поверталися додому з бажанням побувати на Закарпатті ще не один раз.

                         Любов Андрушенко, голова Профспілки працівників освіти м. Коростеня

Залишити відповідь