Колективні договори і Угоди в дії. Навчаються керівники освітніх закладів Коростенського району.

Одним із основних завдань закладів освіти є створення здорових і безпечних умов праці для працівників та навчання і виховання  для здобувачів  освіти. Заходи по виконанню цього завдання широко передбачені в Галузевій, обласній, районній угодах та колективних договорах.

На виконання положень угод і колективних договорів, Законів України «Про охорону праці»,  «Про дорожній рух», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного  благополуччя населення», «Положення  про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах, установах, організаціях, підприємствах, що належать до сфери управління МОН України», затвердженого наказом МОН України  № 1514 від 22.11.2017 р., зареєстрованого в Мінюсті України 14.12.2017 р. за № 1512/31380 та відповідно до наказів відділу освіти Коростенської райдержадміністрації, відділів освіти, молоді та  спорту Ушомирської та Горщиківської сільських Рад  за погодженням та безпосередньою участю профспілки було організовано і проведено спільне навчання та перевірку знань керівників та їх заступників   закладів дошкільної та загальної середньої освіти Коростенського району, Ушомирської та Горщиківської територіальних громад з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Навчання проводилось  протягом січня-лютого 2018 року за програмою і тематичним планом очно-заочної  форми навчання та проведення  консультацій, інструктажів.

   7 лютого 2018 року було проведено підсумкове навчання і перевірка знань, на якому були розкриті спеціалістами відповідальних служб району такі питання:

пожежної безпеки начальником управління ДСНС
    цивільної оборони начальником цивільного захисту райдержадміністрації
санітарно-гігієнічних правил утримання закладів освіти лікарем МУДСЕС
безпеки дорожнього руху інспектором ДАІ
профілактики виробничого і побутового травматизму, розслідування нещасних випадків начальником фонду соціального страхування з ТВП
надання домедичної допомоги Лікарем районної поліклініки

Значну увагу було приділено законодавству про працю та охорону праці, питання якого глибоко розкрила юрист Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Химіч О. А. Основну увагу Оксана Анатоліївна звернула на дотримання трудового законодавства в період освітньої реформи й утворення територіальних громад та  відповіла  на численні запитання, які турбували керівників.

Про роль і необхідність укладання колективних договорів, зокрема розділу «Охорона праці» , в  діяльності закладів освіти розповіла Ходаківська В. Р., голова районної організації  Профспілки.

Працівники,  які проходили навчання підготували відповіді-реферати з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності згідно вибраних бюлетів. Постійно діюча комісія відділів освіти з перевірки знань посадових осіб з безпеки життєдіяльності, опрацювавши реферати-відповіді, визначилася з оцінкою знань. Керівникам навчальних закладів були видані посвідчення про успішне проходження навчання.

Роботу з вищезазначеного навчання проводили спільно Мороз М. М., інженер з охорони праці відділу освіти Коростенської райдержадміністрації та районний комітет профспілки.

Даний захід – це підтвердження корисної співпраці адміністрацій закладів, установ освіти і профспілкових органів. Адже тільки у співпраці – наші спільні успіхи.

Залишити відповідь