Пленарне засідання комітету обласної організації Профспілки

20  грудня 2017 року в приміщенні Федерації профспілок області  відбулося  пленарне засідання комітету Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України.

В роботі  засідання взяли участь голови міських та районних комітетів Профспілки, голови ОТГ, первинних профспілкових організацій.

Головний спеціаліст управління освіти і науки ОДА Салімонович Юрій Вікторович.

На порядок денний пленуму було винесене питання, продиктоване часом – «Основні тенденції розвитку профспілкового руху та завдання Профспілки працівників освіти і науки України  в умовах соціально-економічної трансформації».

Настав час здійснити перехід від застарілих і неефективних підходів до формування і реалізації соціальної політики. А це можливо лише при взаємній готовності державних і суспільних інститутів до співробітництва та партнерства.

Профспілки – це важливий інститут громадянського суспільства, який захищає права і свободи громадян у галузі трудових відносин. Ця роль профспілок набуває особливо важливого значення в умовах становлення демократії та ринкової економіки в нашій державі. А створення потужних впливових профспілок, здатних ефективно відстоювати інтереси працівників – невід’ємний атрибут цивілізованої держави.

Голова обласної організації Профспілки  Василь Когут, розпочинаючи роботу, підкреслив, що питання підвищення ролі профспілок як важливого інструменту соціального діалогу, сьогодні набуває нового значення. Це зумовлене необхідністю забезпечення і захисту не лише професійних інтересів працівників, але й завданнями забезпечення громадянських прав і свобод широких верств населення, особливо в час децентралізації влади. На думку очільника обласної Профспілки, саме профспілки повинні стати ключовою ланкою демократичних засад взаємодії як окремих громадян, так і їхніх організацій у всіх сферах суспільних відносин.

У обговоренні основного питання також взяли участь колеги з різних районів області, які підіймали питання і невиконання чинного освітнього законодавства, і проблем якості освіти,  фінансування професійної освіти, регіональні аспекти діяльності організації у зв’язку з утворенням ОТГ. Так, до обговорення долучилися  Любов Андрушенко,Анжела Цветкова, Василь Неук,Семен Крупник та інші члени комітету Профспілки.

Підбиваючи підсумки роботи Голова обласної організації Профспілки  Василь Когут наголосив, що зміни у житті країни підштовхують профспілковий рух до пошуку нових, нестандартних форм та заходів профспілкової та правозахисної роботи. «І ми повинні відповідати вимогам часу та очікуванням спілчан у справі захисту їх прав та гарантій», – сказав Василь Когут.

Інформаційний відділ  обласної організації Профспілки

Залишити відповідь