Подорож до Бердичева

Кожна подія в нашому житті лишає  певний слід у свідомості, фіксується у пам’яті слайдами різних моментів, що в подальшому формує архів історії. І яким би не був епізод окресленого відрізку часу, ми отримуємо досвід, беремо його на озброєння та сміливо втілюємо найкраще в реалії. Найбільше це стосується професійної діяльності, бо саме вона  визначає місце людини у суспільстві.

Що можна намудрувати про працівників освіти нинішнього дня? Та і мудрувати не варто, оскільки освітяни творять громадську думку, вносять акценти пріоритетів у будь-яку подію свого мікрорайону, міста, держави. Власне ми – працівники шкіл та дошкільних, позашкільних закладів відповідальні за майбутні особистісні та глобальні кроки своїх вихованців. Тому й постійний пошук кращого для роботи та й для душі є цілком природнім для нас. Ми освоїли науку бути потрібними для громади, ми прагнемо стати взірцевими для малечі, аби вона могла з гордістю сказати через кілька літ: «Я вчився у Коростені. Я вчився у професіоналів».

Погодьтеся, що наука не може бути статичною, вона прагне руху. Мабуть тому й мандруємо світом, аби збагатитися, зібрати перли передового досвіду колег та створити з них вже власні коралі – прикрасу розуму, вміння, практики.

Про кілька яскравих намистинок маємо нагоду розповісти. Минулого тижня делегація працівниць дошкільної освіти  м. Коростеня, в складі якої були: завідуючі дошкільних закладів, методисти, вихователі та голови первинних профспілкових організацій   відвідали місто Бердичів. Вдалий обмін досвідом відбувся на базі закладу дошкільної освіти №28 та №4. Беззаперечно, нам є чому повчитися  у колег, бо їхня самобутність та прагнення бути першими,  вносять у діяльність здорову конкуренцію. Кожен заклад має свої напрацювання: комусь до смаку інформаційно-комунікативні технології, комусь ближче до серця музейна педагогіка з розвитком творчості дошкільнят.

Та як би там не було, все пізнається в порівнянні, а також в пошуки нових форм роботи, бо ми ніколи не отримуємо все відразу.Є гарний

вислів: «Просить, і буде вам дано, шукайте і знайдете, стукайте і відчинять вам! Бо кожен, хто просить одержує, хто шукає знаходить,а тому, хто стукає відчинять».

Крім обміну досвідом освітяни відвідали декілька цікавих історичних пам’яток м. Бердичева, бо це місто – справжня скарбниця історії та архітектури. Багато  вражень та позитивної енергетики отримали від знайомства з музеєм історії м. Бердичева, від єврейського музею,відвідали монастир босих кармелітів, поклонилися іконі Бердичівської Божої матері.

В одному із залів монастиря босих кармелітів знаходиться музей Джозефа Конрада – Коженевського – відомого англійського письменника ХХ століття польського походження з українським корінням, який ми також відвідали.

Перед учасниками зустрічі виступила начальник відділу освіти м. Бердичева Світлана Басюк, методист з дошкільного навчання Ірина Катинська, голова міської організації профспілки працівників освіти м. Бердичева Анжела Цветкова . Слова  вдячності за позитивні враження від отриманої подорожі  висловили начальник відділу освіти м. Коростеня Алла Краснокутська та голова Коростенської міської організації профспілки освітян Любов Андрушенко.

Кажуть, ніби стосунки на відстані не можуть існувати довго. Не правда! Ми завжди   шануємо тих, хто поряд з нами духом, хоч і далеко у просторі – своїх колежаночок і в Бердичеві, і в Житомирі, і будь-де в Україні, бо ми – опора нації і зараз, і через сотні літ.

Велике дякую бердичівлянам, спасибі що Ви такі є!

       Голова Коростенської міської

       організації Профспілки працівників

       освіти  і науки України

   Любов Андрушенко

 

Залишити відповідь