Профспілковий лідер Софія Мичеславівна Березовська – душа колективу ЗДО № 15 м.Бердичева

Є люди, окрилені улюбленою справою, натхненні творчістю й прагненням вносити в життя світлі промені. Про таких говорять: «Людина нібито не літає, а крила має…» Голову профкому закладу дошкільної освіти № 15 «Ромашка» Софію Мичеславівну Березовську з любов’ю та повагою називають душею колективу.

Софія Мичеславівна Березовська – голова профкому ЗДО № 15, вихователь групи «Капітошка». Цей рік для неї двічі ювілейний: минуло вже 40, як уперше переступила поріг садка, і чверть століття очолює первинну профспілкову організацію закладу.

Ми зустрічалися з Софією Мичеславівною декілька разів, але тісно спілкуватися не доводилося, хоча чула про педагога чимало хорошого. Голова міськкому профспілки працівників освіти і науки Анжела Микитівна Цвєткова шанобливо відгукується про колегу, досвідченого профспілкового лідера: «Софія Мичеславівна перебуває 25 років на посту голови профкому ЗДО № 15, нині первинка об’єднує 43 працівники. Вона професійно, виважено та творчо підходить до вирішення всіх питань. Чудовий організатор і людина, котрій притаманні цілеспрямованість, відповідальність і вимогливість до себе та інших. Вона по-справжньому любить свою справу і вболіває за кожного члена колективу, яким керує завідувач Неля Михайлівна Ковтун. Їх згуртований тандем – приклад ефективної взаємодії адміністратора та голови профкому у проведенні роботи із захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки, розвитку соціального діалогу й партнерства.

У полі зору профспілкового комітету дитячого садка «Ромашка» – різні проблеми та потреби працівників дошкільного закладу: виконання колективного договору, оздоровлення, відпочинок, спортивна, культурно-масова робота тощо. Профспілковий колектив ЗДО № 15 – дієвий, згуртований і креативний».

Завідувач Неля Михайлівна Ковтун розповідає про Софію Мичеславівну з особливою теплотою та любов’ю: «Протягом багатьох років її одностайно обирали головою профкому. Душа колективу – коли береться за щось, завжди робить бездоганно! Вміє надихати й запалити своїм ентузіазмом інших, дати лад в усьому. Іноді думаю: і як їй це вдається? Світла людина, до якої тягнуться, яку поважають, якій довіряють. Із будь-ким знаходить спільну мову, розуміючи з півпогляду, з півслова. Поговорить, послухає, підтримає – і проблеми відступають… Адміністрація дитячого садка взаємодіє з профкомом в усіх питаннях. Разом вирішуємо різні проблеми». Діти люблять Софію Мичеславівну, а батьки поважають». Випускники дитячого садка не забувають свою виховательку і завжди радіють зустрічам.

Питаю співрозмовницю, а що, на її думку, основне в діяльності голови профкому?

– Потрібно любити і розуміти людей. Мій колектив став для мене рідним.

– Мабуть, склалися певні традиції, які не тільки формують спільні інтереси, але і дух дитячого садка…

– Так, ми любимо подорожувати. Побували у Вінниці, Умані, Буках, ще раніше їздили до Одеси. Нас дуже підтримує міськком профспілки працівників освіти, запрошуючи на різні семінари, зустрічі та екскурсії. Разом відзначаємо Різдвяно-новорічні свята, влітку влаштовуємо розваги на Івана Купала. Для ювілярів готуємо вечори-портрети. Часто збираємося із колегами, котрі перебувають на заслуженому відпочинку. Вітаємо наших пенсіонерів зі святами, допомагаємо в бідах, телефонуємо, відвідуємо, пропонуємо квитки на театральні вистави. У садочку чимало творчих працівників, наші майстрині подарували різні експонати й чудові вишивки Музейній кімнаті історії профспілки працівників освіти і науки м. Бердичева в НВК № 10.

– У чому, по-Вашому, сила Профспілки?

– В єдності позицій та думок. Один у полі не воїн. Разом можна долати перешкоди й досягати успіхів. Один із принципів діяльності профспілки – бути з кожним і в радості, і в скруті. У складних життєвих обставинах вона приходить на допомогу.

 

 

За матеріалами Бердичівського міського комітету Профспілки

Залишити відповідь