Вагомі причини додати чорнослив у свій раціон

Є 5 причин, чому вам варто вживати чорнослив як можна частіше.

 

Користь чорносливу для організму незаперечна. Відомо, що чорнослив покращує роботу шлунково-кишкового тракту і допомагає захистити систему травлення від хвороб. Але це ще не все дивовижні переваги сухофрукта для здоров’я. Є ще 5 причин, чому вам варто вживати чорнослив як можна частіше.

Покращує зір

Чорнослив є відмінним джерелом вітаміну А, який необхідний для здоров’я очей і хорошого зору. Один чорнослив забезпечує 3 відсотки від рекомендованої добової норми споживання вітаміну А. Люди з дефіцитом вітаміну А схильні до нічної сліпоти, сухості очей, дегенерації жовтої плями і катаракти. Тому їм варто додати чорнослив в свій раціон.

Допомагає зберегти здоров’я серця

В чорносливі багато калію, важливого мінералу, який забезпечує правильну роботу серця і нервової системи по всьому тілу. Щоденне споживання калію допомагає знизити кров’яний тиск і знижує ризик виникнення таких проблем, як запаморочення, серцеві захворювання, інфаркт та інсульт. Не слід упускати з виду користь чорносливу для здоров’я.

Захист від остеопорозу

Одна порція чорносливу (100 грам) задовольняє добову потребу у борі, а калій, присутній в сухофрукті, допомагає підтримувати здоров’я кісток. За даними дослідження, проведеного в Університеті штату Флорида, чорнослив може звернути назад остеопороз у жінок у постменопаузі. Під час експерименту жінок в постменопаузі просили з’їдати 100 г сушених слив в день, і в результаті у них поліпшувалися маркери формування кісткової тканини через три місяці порівняно з контрольною групою, яка їла 75 г сушених яблук. Чорнослив також володіє протизапальними властивостями і настійно рекомендується людям, що страждають артритом.

Зміцнює волосся і робить його більш красивими

Дефіцит заліза може призвести до сухості, випадання волосся і втратою ними пігменту. А чорнослив є відмінним джерелом заліза, сприяючи загальному здоров’ю локонів. Сухофрукти також є джерелом вітаміну В, вітаміну С, та інших вітамінів, які відмінно підходять прискоренню росту волосся. Ці поживні речовини зміцнюють волосся від коренів і запобігають ламкості і пошкодження.

Покращує якість шкіри

Вітаміни і мінерали, що містяться в чорносливі, допомагають підтримувати здоров’я шкіри. Цей скромний сухофрукт також допомагає уповільнити процес старіння і затримує розвиток зморшок. Присутність багатьох мінералів робить чорнослив прекрасним продуктом для перекусів, який до того ж буде покращувати зовнішній вигляд шкіри. Якщо ви не любите сушені сливи, пора міняти смаки, так як це здорова альтернатива будь-яким солодощам, яка не зашкодить ні шкіри, ні фігурі.

Залишити відповідь